Alle projecten
Emmen
Woningbouw Projectontwikkeling Alle projectenVoor ons eigen ontwikkelbedrijf Brands Bouwontwikkeling hebben we 7 stadsvilla’s en 6 appartementen gebouwd in karaktervolle jaren ’30 stijl op een toplocatie.
Een in ieder opzicht aantrekkelijk, kleinschalig nieuwbouwproject met twee woningtypes. Ruimtelijk uitzicht over het Bendienplein, de plek waar ooit kostuumfabriek Bendien heeft gestaan. De ligging spreekt aan: dichtbij de binnenstad met volop levendigheid, het openbaar vervoer op luttele afstand, maar ook bij de natuur.
Een iconisch ontwerp voor de buurt, waar het je als nieuwe bewoner aan niets zal ontbreken. Het project bestaat uit in totaal 13 woningen: 7 stoere, geschakelde stadsvilla’s met tuin en 6 appartementen, allen met een eigen berging en parkeerplaats. De stadsvilla’s worden deels verspringend gebouwd en gelijkwaardig uitgevoerd, met het verschil dat de hoekwoningen afwijken qua woonoppervlakte. Voor wat betreft de appartementen zijn er 4 verschillende types met diversiteit in oppervlakte, waarbij het uitzicht op ieder plekje anders is. Wat de woningen allemaal gemeen hebben, is dat ze modern, sfeervol en comfortabel zijn.
GASLOOS & LUCHT-WATER-WARMTEPOMP
De nieuwbouwwoningen zijn volledig gasloos. Dat betekent dat er geen gasaansluitingen zijn en dat je bijvoorbeeld elektrisch kookt. Hiervoor maakt de CV-ketel plaats voor een milieuvriendelijk alternatief: een lucht-water-warmtepomp. De warmtepomp die in deze woningen worden geplaatst, haalt de warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning en het tapwater. In combinatie met het Triple HR+++ glas (HR++ glas in de schuifpuien), spouwmuur-, dak- en vloerisolatie profiteer je van een zeer comfortabel binnenklimaat en lage woon- en energielasten.
ZONNEPANELEN
Om de woning extra energiezuinig te maken helpt de zon een handje mee. De zonnepanelen op de woningen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. Een omvormer zet deze energie om in bruikbare stroom waarna het kan worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Het eigen stroomverbruik wordt vervolgens verrekend met de opgewekte stroom van de zonnepanelen.